maanantai 29. syyskuuta 2014

Paivat 14-27

  Noniin, talla kertaa kirjotan jo omalla koneellani jonka ostin yhelta suomalaiselta backpackerilta joka asu tassa kampassa ennen meita. En jostain syysta oo saanu ladattua viela suomalaista kielipakettia etta sais aan ja oon ; ja ' tilalle. Ehka ens postausta saatte jo lukee suomeks ;)

  Viimeks ku kirjottelin oltiin just ostettu lonkut ja harjoteltiin ajamaan niilla. No, viime perjantaina ihmettelin miten osataan jo menna niilla melko sujuvasti eika oltu edes kaaduttu kertaakaan.. Jai vissiin puuhun koputtamatta koska samana iltana rullasin sellasten legopalikkahidasteiden yli, renkaat tarttu niihin ja jatkoin matkaa ilman lautaa. Piti siitta lahtea apteekkiin paikattavaks, kello oli niin myoha et olis saanu ettia laakaria aika kauan. Mukava nuori apteekkaritytto paikkaili mut kuntooon ja laitto sidetarpeita mukaan seuraaville paiville. Nyt maanantai- iltana, en edelleenkaan saa vedettya housuja jalkaani joten olen sairaslomalla toista.

Apteekissa paikattavana.
  Tanne on tullu lisaa suomalaisia, pari pirkanmaalaista joitten naamat oli ennestaan tuttuja ja niitten serkku jostain etelammasta. Jatkia kaikki. Ne asuu jossain pain Gold Coastia. Lisaks Gold Coastille on tullu kaks tyttoa au pairiks ja tanne Brissyyn yks. Tilanne on siis riistaytymassa kasista, meita on jo neljatoista ja lisaa on tulossa enka tieda miks taa keskittaa tan tekstin.

Suomalaisia citybeachilla.
  Toissaviikonloppuna oltiin Currumbinissa ja Surfers Paradisessa. Surferissa asuu joku suomalaisista tykkaava jaba. Se omistaa pari huoneistoa yhesta hotellista ja se on antanu jatkille semmosen kulkukortin jolla paasee sen hotellin parkkihalliin ja sielta hissilla sauna- ja allasosastoille. Kaytiin siella ja voin kertoo etta oli ihan semi siisti mesta! Istuttiin hot tubissa koko ilta ja saunottiin.

Astetta rakeisempaa kuvaa hotellin uima-altailta.
Sina iltana muut lahti Surferista ja me jaatiin Aten ja Asmon kans kolmestaan rullaileen ympari Paradisea ja etittiin hostellia. Kaikki 24h respoilla varustetut hostellit oli taynna ja jouduttiin ajaan Coolangattaan ettimaan yosijaa. Ei loydetty mitaan muuta ku puhalluttavia poliiseja ja lyhyen rupattelutuokion jalkeen ajettiin Currumbiniin ja nukuttiin autossa rannalla. Ei ollu liian tilavaa.

  Seuraavana aamuna herattiin sopivasti rannalta, mentiin loikoilemaan vesirajaan, ei jaksettu lahta ostaan aurinkorasvaa parin tunnin auringossaolon takia -"Eeen ma pala, hyva pohjarusketus suomesta", HAH, Aten selka kuorii edelleen :D Sina viikonloppuna oli hyvat surffikelit, jaatavat aallot. Uitiin ja riehuttiin niissa kun ei meilla viela lautoja ollut. Atte ja Asmo osti laudat kahelta jatkalta jotka asu tassa kampassa ennen meita, ei oo viela paassy niita koittamaan.

  Myohemmin sina paivana mentiin muitten suomalaisten kanssa takas Surferiin pelaamaan lentopalloa. Taalla ei oo mitenkaan liikaa biitseilla verkkoja (lue ei yhtaan, missaan) joten viritettiin verkko puistossa katulampun ja puun valiin. Uudet jatkat toi pari verkkoo suomesta tullessaan. Illalla ajeltiin kukin omiin koteihimme valmistautumaan uuteen tyoviikkoon.

  En jaksa kirjottaa koskaan mita viikolla tapahtuu, koska ollaan vaan Brissyssa ja taa on aika kuollu paikka. Tyolle en jaksa uhrata ajatustakaan tyoajan ulkopuolella joten en kirjota siittakaan mitaan. Paitsi illat on hyvaa aikaa tehda hienoja arjen hankintoja, tajusin yks paiva etta mulla on ikava kitaransoittoa ja etin gumtreesta vanhan kaunisaanisen Yamaha FG-75:n jota soittelen nykyaan iltasin.

Nyt ei kylla loytyny jarin hienoa kuvaa :D

  Tana viikonloppuna oltiin kaikki taalla Brissyssa. Tytot tuli Gold Coastilta taalla Brisbanessa asuvalle aupairille yoks ja Coastin jatkat oli meilla yota pe-la. Lauantaina oli jotkut festivaalit vaihteeks Brissyssa, rullattiin Kangaroo Pointille kattomaan yliajavia hornetteja ja helikoptereita seka myohemmin illalla jarjestettya ilotulitusta.

Kangaroo Pointilla odottelua.
Illalla mentiin sille Brissyssa asuvalle aupairille iltakylaan, silla on omakotitalo jota sen hostperhe vuokraa ihan vaan aupairia varten. Aika luksusta, hyva hengausmesta :D Sunnuntaina muut lahti Gold Coastille surffaamaan, me haluttiin nukkua joten jaatiin tanne, En myoskaan vereslihalla olevan jalkani takia voi menna mereen hainsyotiksi joten eipa liikaa motivaatioo ollu lahtea ku aurinkokin polttelee ikavasti. 

  Kavin ostamassa sunnuntaina hetken mielijohteesta peilittoman minijarkkarin. Samsung NX3000. Oli alennuksessa ja makso 499$. Ostin sen kittina, mukana tuli 16-50mm objektiivi kuvanvakaimella ja tilasin samana iltana 50-200mm teleobjektiivin joka tulee kai huomenna kotiovelle jos oon hereilla, muussa tapauksessa Capalaban postiin. Oon opetellu kayttamaan sita ja toistaseks oon ollu tosi tyytyvainen :) Huomenna rullailen Capalabaan ja kayn ostamassa jalustan etta saa kuvattua hamarammassakin.
Navigaattori vie meita ku passia narussa.
Testailin uutta kameraa.
Perus hamahakki, liekko tappava tuokin :D

  P.S. Asmo murskas sormensa toissa tanaan ja on huomenna saikulla, saalittaa Atte reppanareppana nousee yksin toihin 6 tunnin paasta. Vois myotatunnosta nousta sen kans aamupalalle ja  jatkaa sitten unia.

P.S.S. Lisailen kuvia edelliseen postaukseen nyt samalla etta kayhan tsekkaamassa, ne on kylla ihan vaan iPhone 5S: n tuotoksia kaikki.
Ihan hauska vesilammikko loyty toista..
Symboloikohan lie suomen keleja? ;)

maanantai 15. syyskuuta 2014

Paivat 1-13

  Huh, vihdoinkin aikaa istahtaa koneen aareen. Tosin ei oman koneen, vaan jonkun aasialaisen PC- peliluolan outonappaimistoisen paatteen aareen. Paljon on kerennyt tapahtua ja yritan referoida mennytta pariviikkoista parhaani mukaan tahan.

Mukamas menossa jonnekki.

  Lentohan oli todella syvalta, kesti vaihtoineen 27 tuntia. Pysahdyttiin Moskovassa 2 tuntia ja HongKongissa 6. Nukuttiin ekaa kertaa vasta lennolla HongKong-Brisbane eli oltiin aika tuutissa kun perille paastiin. Onneks oli iso kone ja mukavat oltavat muuten omine nayttopaatteineen. Australian tullissa meilta kyseltiin yllattavan vahan matkan tarkoituksesta, varallisuudesta, laakkeista ym, oli niin myohanen lento etta ei varmaan jaksaneet.

Ekan hostellin takapihaa.
  Otettiin ensimmaisena lentokentalta taksi ja kaskettiin ajaa ydinkeskustaan, kuskilla oli kertoa ''edullinen'' hostellikin keskustan tuntumasta. Kirjauduttiin hostelliin nimelta Chill Backpackers ja lahettiin saman tien miljoonakaupungin keskustaan olettaen sielta loytyvan edes jotain elamaa , mutta ei, yllattavan hyvin ne ihmiset keskella viikkoa oisin pysyttelevat kukin omissa osoitteissaan. Kaytiin muistaakseni 7Elevenissa ostamassa jotain yopalasta ja palattiin sitten hostelliin ja painuttiin nukkumaan. Seuraavana paivana herattiin kello 17.00 eli suomen aikaa kymmenelta.. :O Se oli semi nihkeeta ku aurinko oli jo laskemassa eika ollu enaa kovin lammin. No oltiin valveilla sitten pari tuntia ja mentiin takas nukkumaan. Muutama paiva siitta eteenpain herattiinkin semisti kukonlaulun aikaan eli siina 5-7 aikaan ja lahettiin ihan pirteena kaupungille. Toisena tai kolmantena paivana oltiin jo tosi reippaita, kaytiin ilmottamassa postiin etta mean posti tulee sinne sitten tasta eteenpain kunnes saadaan pysyva osote, kaytiin avaamassa NABissa pankkitilit ja hankittiin paikalliset puhelinliittymat.
Eka hostelli.



  Kolme yota oltiin siina keskustan hostellissa ennenku alko tokkimaan se hintataso sen verran etta otettiin juna kohti Birkdalea, tiedettiin et siella oli yks vapautunu omakotitalon alakerta vuokralla, vuokraisanta oli suomalainen mut se ei vastannu puhelimeen. Pyorittiin sit Birkdalessa muutama tunti, tormattiin yhteen muijaan joka oli muuttanu 8- vuotiaana Lahdesta Ausseihin. Se vei meat autokaupoille. Ei todellakaan loydetty mitaan inhimillisen hintasta kaaraa sina paivana. kaveltiin sen sijaan kymmenia kilometreja ympari Capalabaa jota ei sillon tunnettu viela yhtaan. No saatiin sit jossain vaiheessa vuokraisanta kiinni viestilla, ei ollu vastannu puheluun koska ''vihamiehella'' saman kaltanen puhelinnumero :D Lupas soitella illasta ku saivat kampan siivottua. Mentiin sitten kattomaan sita, aika kamanen mutta lyotiin silti ensimmaisen kahen viikon vuokra puhtaana kateen (700AUD). Maksetaan siis 1400AUD kuussa, se on vahan paalle 1000eur.
Junalla Birkdaleen.
Brisbane Citybeach.

Brisbane Southbank.

  Vuokraisanta on hyvin omalaatuinen tapaus, ja salyttaa aina kaiken vastuun ja syyt vaimonsa niskoille. (Kutsuu vaimoaan muijaksi.) ''Vaimo kaski tulla valittamaan, kaski sanoa ettei sais pesta pyykkia vajaita koneellisia kun menee vetta niin paljon'' ja etta ''vaimo kaski tulla sanomaan etta pitaa muistaa katkaista aina paivalla kaikista pistorasioista sahko koska sahkoa menee vaikkei mitaan ois plugattunakaan'' yms. Hyin erikoinen mies on han ja kerrottavaa riittaisi vaikka kuinka mutta se siita talla eraa. P.S. Kaikkia saa ampua mahaan ja Australiassa kaikki on laillista.

Alussa vaihtelevat saat yllatti meidat usein :D

  Olisko ollu 6. paiva ku yhet suomalaiset jatkat otti yhteytta, tiesi etta me oltiin tultu ausseihin. Sovittiin etta nahaan ne kaupungilla. Osoittautuivat hyviksi tyypeiksi ja saatiin niilta paljon hyvia vinkkeja ja kertoivat kokemuksia elamasta taalla. Tultiin sina iltana pitamaan CODiniltaa (Call of Duty) tahan samaiseen peliluolaan jossa nyt istumme. Ikina en ole sotapeleja pelannu nii sen nyt tietaa miten siina kay. Koneet jakki niin pahasti etta lahettiin melkeen heti menee, jatettiin 4 tuntia peliaikaa (10AUD) sisaan ja niilla tassaki nyt bloggaillaan. Etta kannatti.

  7. paiva sunnnuntaina saatiin kutsu tyohaastatteluun Lago Cold Stores-nimiseen kylmavarastointifirmaan jonka rektytoija/General manager tykkaa suomalaisista ku ollaan kuulemma niin reippaita. No siina tuli kiire hommata autoa, etittiin www.gumtree.au- sivustolta (vahan niinku tori.fi suomessa) ja loydettiin joku joppari siitta mean lahelta. Kaytiin paikan paalla maanantaina ja ajettiinkin sielta vaaranpuoleiseen liikenteeseen vuoden 2002 Mazda Metrolla. Ruma ku rullatuoli mutta onpahan toiminu toistaseks ilman sen kummempia ongelmia ku etta hihna vinkuu ja ilmastointi ulisee :D
Kaytiin samana iltana ostamassa navigaattori joka loydettiin samalta sivustolta, taalla kun ei saa kiinteahintaista nettia kannykkaan niin tulis kalliiks silla navigointi.

  Tiistaina tyohaastattelu meni hyvin ja Steve kaskikin tulla jo seuraavana paivana 9 aamulla toihin. Myohastuttiin tyylikkaasti heti ensimmaisena paivana vartti, syyna oli ruuhka josta olivat tyopaikallakin kuulleet uutisissa, eivat siis syyttaneet. Tyo on aika raskasta mutta otetaan ihan kuntoilun kannalta. Siis lahinna sita etta heitellaan 27- kilosia laatikoita hakkihyllyista trukkilavoille ja lavoilta hakkihyllyihin. Taytetaan ja tyhjennetaan myos kontteja erilaisilla pakasteilla ja lajitellaan kaiken nakoista lihaa eri tilausten mukaan. Saatiin loistava vakiovuoro. 5 aamulla toihin ja 13-15 aikaan takas himaan. Jaa melkeen koko paiva aikaa duunailla eika tyo vie kaikkea vapaa-aikaa. Toki nukkumaan pitaa menna sitten jo 8-9 aikaan mika on tosi outoa, onneks taalla on sillon jo ihan pimeeta. Ekat kaks paivaa oli pahimmat ku mentiin ysilta duuniin ja kuudelta pois, sit kasilta nukkumaan ja viidelta taas duuniin. Nyt on jo tasottunu ja arkiki tullu ihan semisti vastaan.

  Kaytiin viikonloppuna semmosessa surffiparatiisissa Gold Coastilla 70 km paassa tsekkailemassa paikkoja mut sattu huonot kelit ja sato vetta :( Oltiin hotellissa yota ja huomattiin tvsta etta taalla on muitaki kannonkoskisia ku mina ja Atte! Hirvosen Mikko ajo meinaan WRCta pari tuntia Gold Coastilta etelaan Coates Hiressa :P Ei sitten jaksanu enaan sunnuntaiks lahtea niin ''kauas'' vaan pyorahtaan. Oli tosi hasardia kuulla yhtakkia kartanlukijan suomenkielista puhetta tvsta :D Lauantai- iltana vuokrattiin oma yksityishuone vahan paremmasta PC- peliluolasta ja vietettiin taas RedBullinhuuruista CODiniltaa. Siina mestassa aikuiset miehet pelaili POKEMON- korteilla ihan tosissaan, kasittamatonta hulluutta sanon mina! Onneks oli se yksityishuone.

CODiniltaa Brissyssa.

  Sunnuntaina oli Scandinavian festival- tapahtuma Austin Streetilla lahella Brisbanen keskustaa. Saatiin sielta Fazerin sinista ja Sisuja. Maksettiin niista ittemme kipeiks mutta olihan se hyvaa pitkasta aikaa :D Siella myos lauloivat kaikilla skandinaavisilla kielilla ja tanssivat kansantanhuja. Oli hauska yhtakkia ku oli paljon suomea puhuvia!

Kilohinta 300$ :D

  Tyoviikko on taas alkanut, kaytiin asken hakemassa pankkikortit NABista ja Autralialaiset veronumerot postista ja tultiin sitten tahan peliluolaan.

  P.S. Ainoa siedettava kahvi mita oon taalla juonu on 7Elevenin LongBlack, kaataa vahan pois ja loput kylmaa maitoa niin tulee hyvaa. Kaikkien myrkyllisten elaimien pelko lahti halvenemaan aika akkia, ollaan nahty vasta 2 myrkyllisen nakosta hamahakkia ja yks aika iso vaaraton leguaani.

P.S.S. Ostettiin Aten kans longboardit ja ollaan harjoteltu ajamaan niilla. Yllattavan nopeesti oppii!

Pari vasynytta jetlagin uhria.
P.S.S.S. Kuvia lisaan myohemmin, ei oo usbia nyt mukana nii pitaa lisata suoraan kannykalta. So long my readers ja ens kertaan! Yritan kirjotella useemmin tasta eteenpain :D
Brisbane