sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Noosa Heads, Gold Coast ym.

 Ollaan haisevassa ja rasvasessa aasialaispeliluolassa jynttaamassa CODia, kyseessa on siis jo tutuksi tullut CODinilta. Aiemmin illalla oltiin Charkulla kylassa. Se on se omakotitalossa asuva tytto taalta Brisbanesta.

  Lauantaina illalla me istuttiin iltaa yhen Senja- mummon kotona taalla Brisbanessa. Saatiin veli tanne Kanadasta asti, jos tiedatte mita tarkoitan :) Aika mahtavaa! Ajatukset on just nyt vahan hajanaisia ja poukkoilee ympari paanuppia, takana 18 tuntia valveillaoloa ja ainaki 5 viela edessa. Yritan nyt saada silti jotain tahan paperille.

Senja- mummo oli laittanu poydan koreaksi.


  Edellisviikon perjantaina ajettiin etelaan Coastille ja kaytiin peruksesti saunomassa ja altailla. Se rentouttaa aina mukavasti rankan saikkuviikon jalkeen.  Ajettiin illalla takas kotiin nukkumaan ja lahettiin lauantaiaamuna kohti Noosa Headsia. Se on kaunis merenrantakaupunki n.160km meilta pohjoiseen.

Aamupaivaa Noosan rantakallioilla.

Noosa 2014. Art by Rabbe Pasanen.

SHOUTOUT!!! Lukekaa poikain blogia :D Art by Rabbe Pasanen.

Pojat surffaa :)

Jollain oli haakuvaukset menossa rannalla.


Kookaburra, yksi Australian kansallislinnuista.

Joku rakensi hiekkalinnan ja kehtas velottaa rahaa sen kuvaamisesta ;)


  Vietettiin rentouttava viikonloppu surffaten, bodyboardeillen, uiden ja auringossa lohoten. Syotiin hyvaa thaimaalaista raflasafkaa ja nukuttiin paikallisessa Nomads- nimisessa hostellissa. Osalle porukasta sattu vahan levottomampi dormi, mutta meilla oli ihan rauhallista.

  Sina viikonloppuna nahtiin ekaa kertaa koala, siella se tiukasti oksaa halaten killui puunlatvuksissa. Ollaan nahty myos yks kenguru kuolleena tienvarressa.. Ja vahan valaanselkaa nahtiin taas, selkaeva oli jopa melko selvasti havaittavissa :D

Ensimmainen koala.
  Saatiin joulun laittaminen kayntiin, varattiin telttapaikat muutamaksi yoksi 120km paahan Sydneysta leirinta-alueelta. Ensimmainen joulu pois lapsuudenkodista, ajatus sen viettamisesta palmun alla tuntuu oudolta :O Uudeksivuodeksi siirrytaan lahemmas Sydneyta hostelliin.

  Joulusta alkaa loma ihan toden teolla, nimittain lopetetaan tyot just ennen sita, ajetaan 800km etelaan Sydneyhin ja ollaan siella uudenvuoden yli. Tarkotuksena olis tutkia Sydneyn ymparistoa, esim. Blue Mountains ja Jenolan Caves. Mutta niista lisaa myohemmin.

  "Saatiin" tanaan vuokrankorotus, 150S viikko.hlo. Se alkaa oleen jo ihan kipukynnyksen rajamailla, voi olla etta vaihdetaan kamppaa koska toi syo jo about viidesosan kuukauden palkkapussista. No good. Voi olla etta muutetaan jatkien kamppaan kun niilla loppuu tyot ens viikolla, osalla jo loppunu ja ne muuttaa kai Coastille piakkoin. Arvatkaa vaan rakkaat lukijani, saadaanko kuulla siitta toiden loppumisesta ihan riittamiin.. ;) Mutta suotakoon heille, ovat jo 3,5kk jaksaneet tuota vahemman mukavaa tyoymparistoa. Mun vasymys nakyy aika ilmiselvasti tassa tekstissa mut alkaa antako sen hairita :D Toivottavasti kuvat kompensoi vahan tekstin puutoksia..

  Asioita jotka arsyttaa: Linnut. Suomen linnut on erittain tervetulleita opettamaan aussilintuja laulamaan, rupee meneen hermo tohon kakadujen ja muiden eksoottisten siivekkaiden raakymiseen. Ei ole savelkorvaa heilla lainkaan, huutaa vain osaavat. Ei ole aanenhallintaa heilla.
Valmissalaatit. Niita ei ole, ei ole saatavilla Saarioisten helppoja ja nopeita peruna- italian- ja perunasalaatteja. Itse saat ne alusta asti valmistaa jos haluat. Raejuustoa loytaa valilla.
Kahvi. Ainoat siedettavat kahvit loytyy Starbucksista ja 7Eleven- huoltsikalta.
How's it going/How r u doing? Kaikki kysyvat naita, vaikka eivat oikeasti halua kuulla vastausta. Toisaalta ihan hyva tapa mutta tammosta suomalaista junttia ottaa kylla pannuun.
Elaimet. Taalla on paljon kyseenalaisen nakoisia otokoita ja muita otuksia, joista ei ikina tieda mitka tappaa sut ja mitka ei. Silla asenteella on siis mentava etta kaikki tappaa :D Toisaalta sita kylla ressaa tosi vahan, paitsi jos rampii metassa, pitkassa nurmikossa tai vaeltaa keskella pimeinta yota.
Siina ehka ne mitka tulee ensimmaisena mieleen, on varmasti muutakin, mutta enemman hyvaa. Ventovieraat hymyilee sulle, asiakaspalvelijat on todella ystavallisia lahes aina, "No worries, No drama". Elamanasenteet on kohdillaan ja lahes kaikki nayttaa nauttivan siitta mita tekee! Se on aika kasittamatonta ja herattavaa. Suomen oravanpyoran tajuaa oikeestaan vasta sitten ku paasee siitta kunnolla eroon ja normaaliin arkeen muualle..

  Viime lauantaina ajettiin vaihtelun vuoksi Coastille surffaamaan ja nauttimaan auringosta. Meri oli varsinkin aamusta taynna lapikuultavia sinisia meduusoja joten se ei liikaa houkutellu.. Niita saatto nakya yhessa aallossa useita kymmenia, ja ne ei tuntunu jalkoihin mukavalta vaikka ei hirveesti polttanukkaa. Sunnuntai- iltana ajettiin taas Surfers Paradiseen nauttimaan kylpylahotellin ilmaisista antimista.

Pallottelua Snapper Rocksissa.

Rantapaiva.

Tipuja rannalla.

Horisontissa Surfers Paradise.

  P.S. Sain taas palautetta harvoista postauksista mutta ihan tosissaan, mulla ei lahestukoon oo mitaan kerrottavaa muusta kun viikonlopuista tahan hataan :D

6 kommenttia:

  1. Älä välitä Jani. Ei se määrä vaan se laatu. Jos kurjottasit joka päivä, en varnasti jaksas lukee. Ja arki on arkee sielläkin, ihmeen paljon ootte mun mielestä ehtiny tekee vaikka ootte koko ajan töissä, joten no drama, jatka samaan malliin. Ja jos mä kirjottasin täällä blogia niin siin ois vaan että käyn töissä ja meen kotiin :D. Oon katellu huvikseen lentoja sinne jouluks mut onne niin ökyhintasia että apua. Saara

    VastaaPoista
  2. Upeon jönkhää lukee näitä aina!! Kuvat upeita ja ärsyttävien asioitten lista naur naur:D:D
    no osviitta needed (ryn)

    VastaaPoista
  3. OOTTE KOTIUTUNU !! :) (= ärsyttävienasioittenlista) . vähän kadeuttavia noi kuvat mutta täytyy tyytyä katsomaan niitä ja kuvitella ne papukaijat kraakumassa niin pääsee tunnelmaan ..... :) Salla

    VastaaPoista
  4. :D jotain inhimillistä siis sieläkin. Kaiken sen kurjuuden keskellä saa edes lintujen laulusta nauttia. Mahtavaa! Pysyy hyvin vireessä kun ottaa pitkää loikkaa välttääkseen kaikenlaiset öttiäis-satimet.. erittäin mukava että sielä on veljet ja muorit kestinny teitä rieskalla. Toivottavasti löydätte huokeemman kämpän>enemmän rahaa>enemmän elämyksiä. Älkää säästelkö vilimirullaa tuo näyttäs jo ihan onnistuvan arvosanalla erittäin kiitettävä. Ottakaahan paikallisten asenne omaksenne ja tuokaa se sitten tullessanne meidän sydämiin. Kiitos kuulumisista! On ilo jakaa näitä kokemuksia edes mielen tasolla. Jatkakaa huikeaa elämyselämää sielä ilmasine saunoinenne ynnämuinenne! :) ♡Soili

    VastaaPoista
  5. For real: haistakaa paska. Ja: miksi mun pitää todistaa, että en ole robo???

    VastaaPoista
  6. Joku niin epätodellinen toisenlainen maailma siellä! Todella nautin teijän puolesta samalla kun luen ja katon noita kuvia :) Noi koalat sun muut, (unohtamatta rääkyviä lintuja )nam! Meettekö tsiikaan tottakai sit Sidneyssä Oopperatalonki ű Mua ei kans haittaa nää harvemmat postaukset niin varmasti ehtii lukea kaikki huolella läpi ;) Sit ku tosissaan alatte vaihtaa maisemia nii saa useemmin laittaa ettei tuu viittä sivua kerralla :D Kiitti näistä. Pitää opetella skype jutut jos näkis välillä livelähetystä tein naamoista ♡
    syster nrolla10

    VastaaPoista